سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام مهاجر
لینک های مفید
  • صفحه اصلی
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    اهمیت و اسرار شب جمعه آخر شعبان

    اهمیت شب جمعه آخر شعبان

    از اهمیت شب جمعه ای آخر شعبان چه میدانید ؟

    ??امام رضا (ع) می فرمایند: ای اباصلت ! بیشتر شعبان گذشت و این آخرین جمعه آن است ؛ سهل انگاریهاى گذشته خود را در این ماه جبران کن. بسیار دعا و استغفار کن و قرآن بخوان ؛ از گناهانت توبه کن تا وقتى ماه رمضان مى آید، مخلص براى خدا باشى.

    بازهم از مواقف شریفه از منازل شعبان برای سالک به سوی خدا – جل جلاله- آخرین جمعه ماه شعبان است . از عبدالسلام بن صالح هروى نقل شده است که مى گوید: آخرین جمعه شعبان ، به دیدن ابى الحسن على بن موسى الرضا (علیه السلام ) رفتم ، حضرت فرمودند:

    ای اباصلت ! بیشتر شعبان گذشت و این آخرین جمعه آن است ؛ سهل انگاریهاى گذشته خود را در این ماه جبران کن. بسیار دعا و استغفار کن و قرآن بخوان ؛ از گناهانت توبه کن تا وقتى ماه رمضان مى آید، مخلص براى خدا باشى و هیچ امانتى به گردنت نباشد؛ مگر این که آن را رد کنى و هیچ کینه اى از مؤ منى در دلت نباشد مگر این که آن را از بین ببرى و از هر گناهى که انجام مى دهى ، دست بردار. تقوى خدا پیشه کن و در نهان و آشکارت به او توکل کن. که خداوند در قرآن می فرمای : و کسى که به خدا توکل کند، خدا براى او کافى خواهد بود و در باقیمانده این ماه ، این دعا را زیاد تکرار کن:

     

    اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ

    خدایا! اگر در این مدت که از شعبان گذشته ، ما را نبخشیده اى در مدتى که از آن مانده ما را بیامرز

     

     

    زیرا خداوند متعال به احترام ماه رمضان ، در این ماه افراد زیادى را از آتش رها مى کند. سه روز آخر شعبان ، فرصت مناسبى است براى کسى که تمام این ماه را روزه نگرفته ، تا روزه بگیرد.?امام صادق (علیه السلام ) فرمودند: کسى که سه روز آخر شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه رمضان وصل کند، خداوند روزه دو ماه پى درپى ، براى او مى نویسد.?
    ترجمه المراقبات – ص 196?
    تالیف: عارف کامل میرزاجواد آقاملکی تبریزی(ره)?

    شب جمعه آخرماه شعبان است، اموات وگذشتگان مان را فراموش نه کنیم تافراموش نشویم.

     

    اهمیت رفتن سر قبر اموات!:

     بهترین زمان زیارت اموات عصر پنجشنبه است که پیامبر فرموده است، شاید بهتر از آن صبح جمعه بین الطلوعین باشد.

     

    از امام صادق علیه السلام سؤال شد که:

       اگر شخص سر قبر کسی برود، آیا رفتن او به درد آن شخص میت می‌خورد؟

    امام ع فرمود :

      بله. این مثل هدیه‌ی است که به زنده‌ها می‌دهید و او را کاملاً خوشحال می‌کنید.

     

    یکی از نزدیکان شیخ رجبعلی خیاط می‌گفت:

     ما با ایشان به قبرستان ابن‌بابویه درشهر رَی رفته بودیم و مادر من هم آنجا دفن بود من سر قبر مادرم نرفتم.

    سر چند تا قبر فاتحه خواندیم، وقتی می‌ خواستیم از قبرستان بیرون بیاییم، ایشان گفتند که مادر شما اینجا دفن است؟ گفتم: بله.

    گفت: مادر شما در عالم برزخ داشت از شما گله می‌کرد، برگشتیم و سر قبر مادرم رفتیم.

    اگر کار خیری که می ‌کنیم، به تعدادی از اموات هدیه کنیم آیا از ثواب آن کم می‌شود؟خیر.

    اگر شما یک صلوات به کل اموات مؤمنین و مؤمنات هدیه کنید به خاطر کار ارزشمند ی که شما کردید و همه را در نظر گرفتید و بخل نور زیدید، خداوند ثوابش را به همه می‌دهد و از کس هم ثوابی کم نمی‌شود.

     

    پیامبر فرمود :

     وقتی انسان آیت الکرسی را بخواند و ثوا بش را برای همه‌ی اهل قبور مومنین و مؤمنات بفرستد خدا ثواب را به هر کدام از اموات می‌ دهد.

     از اموات بخواهید برایتان دعا کنند،اموات مستجاب الدعوه هستند...

    بخصوص برای پدر ومادرانی  آسمانی!

    همانطور که دعای پدر ومادر درزمان حیات مورد اجابت است، بعداز فوت بیشتر موجب اجابت است، هم میتوانند آه بکشند که فرزندانم برایم خیرات ندادند خدایا... این گرفتاری میشود برای فرزندانشان....

    وبرعکس خیرات بفرستیم دعایمان میکنند و موجب میشود گرفتاری ها رفع شوند چون  در قیدحیات نیستند دعا هایشان مستقیم مستجاب است...

     به رسم هر پنج شنبه دسته گلی بفرستیم برای تمام آنهایی که در بین ما نیستندولی دعا های شان هنوز کارگشاست یادشان همیشه با ماست و جای شان بین ما خالیست.

    در آخرین روزهفته وجمعه‌ی آخرماه مبارک شعبان ودرآستانه‌ی ماه مبارک رمضان یاد شان را گرامی می داریم.

     روح همه‌ی پدران وماد رانی که دیگر در بینمان نیستند، ودلمان خیلی وقتها هوایشانرا می کند، اما دیدارشان افتاده به قیامت دسته گلی به زیبای یک فاتحه.

     اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَالمُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَالمُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَالاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَاوَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنب وَالخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ.

    اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.

    روحشان شاد یادشان گرامی.

     


    [ پنج شنبه 101/1/11 ] [ 7:0 عصر ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]

    قال الصادق علیه السلام:
    مَن صامَ ثلاثه ایام من اخر شعبانَ و وصلها بشهرِ رمضانَ کتبَ اللهُ لهُ صومَ شهرَ ین متتا بعینِ.
    پیشواز ماه مبارک رمضان
    هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه‏ى دو ماه پى در پى را برایش محسوب مى‏ کند.( وسائل الشیعه، ج 7 ص 22 375)

    [ چهارشنبه 101/1/10 ] [ 4:37 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    از جمله وصایایی حضرت زهرا علیها السلام در واپسین لحظه های زندگی به امیرمؤمنان علی علیه السلام این بود:
    « إِذَا أَنَا مِتُّ فَتَوَلَّ أَنْتَ غُسْلِی وَ جَهِّزْنِی وَ صَلِّ عَلَیَّ ... وَ اجْلِسْ عِنْدَ رَأْسِی قُبَالَةَ وَجْهِی فَأَکْثِرْ مِنْ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ الدُّعَاءِ ...؛ وقتی من وفات کردم، تو خودت غسل و کفن مرا به عهده گیر و بر من نماز بگذار ... آنگاه بالای سرم روبروی من بنشین، و زیاد قرآن بخوان و [برایم] دعا کن»(1)
    آری! به جای گذاشتن علف قشنگ یا همان گل بر سر قبور اموات، چه بهتر آن است که اگر این فرهنگ اسلامی در میان مسلمانان ترویج شود که یکی و دو روز مانده به سال نو و اعیاد اسلامی، به شماره حساب قاریان قرآن و طلاب و روحنیان نیازمند، مبلغی واریز شود و موادبانه از آنها خواسته شود که برای شادی روی پدر و مادر و اموات بستگان و دوستان شان یک جزء قرآن یا یک قرآن و حتی یک سوره ختم نمایند. این عمل برای شادی ارواح اموات و گذشتگان ماه بهتر از گذاشتن علف سبز بهر سر قبر آنهاست.
    ا-----------------------------------------------
    1) بحار الانوار، محمد باقر مجلسی، بیروت، دار احیاء التراث العربی، ج 79، ص‏27.

    [ پنج شنبه 101/1/4 ] [ 3:34 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    .: Weblog Themes By WeblogSkin :.
    درباره وبلاگ

    دوستان! چند سالی در کشور خودم به نام افغانستان آواره تر از دیار دگرانم، حال این معنی را بر خویش دارم می­ قبولانم که برای مردم ما هجرت، سفر دور درازی است که انتهای آن محکمه عدل الهی است. لذا هروقت دلم از نا مردمی ها و نامردی های اطرافیان و سران بی سر و حاکمان متعصب سود جویِ کشورم ... می گیرد سراغ « سلام مهاجر » رفته دل نوشته های که قطرات دریای دل گرفتگی های هجران همیشه خانه بدوشی هست را باشما در میان می گذارم . باری عزیزان؛
    این جهان همچون درخت است‏ اى کرام
    ما بر او چون میوه‏ هاى نیم خام سـخـتـگـیرى و تـعـصـب خـامى است
    تا جنینى کار خون آشامى است
    موضوعات وب
    آرشیو مطالب
    امکانات وب


    بازدید امروز: 417
    بازدید دیروز: 51
    کل بازدیدها: 565839
    تماس با ما