... باز هم باید گفت: دسته تبری سرگردانی های مهاجرین ازناحیه ای مسئولین بخش مهاجرین افغانستان دسته شد!
1390/11/15 شنبه سردرگمی و ازدحام اتباع افغانی شرکت کننده در طرح شناسایی غیرمجازین مقابل سفارت افغانستان در تهران.
مصاحبه با مدیرکل امور اتباع و مشاور وزیر کشور پیرامون موضوع فوق
در پی درخواست نمایندگان محترم مجلس افغانستان از مقامات ارشد کشور در مرداد ماه سالجاری مبنی بر صدور رواید برای خانوارها در داخل کشور و موافقت مسئولین محترم، در اجرای دستور مقرر گردید آندسته از اتباع افغانی غیر قانونی که در طرح سرشماری بصورت خانواری ثبت نام شده اند در داخل کشور ساماندهی شوند . اساس ساماندهی نیز بر پایه صدور روادید ... برنامه ریزی شده است.
لیکن سفارت افغانستان در این زمینه، هماهنگی به خصوصی با وزارت کشور معمول نننموده است.لذا گسیل اتباع افغانی مخاطب طرح از سایر استانها به تهران غیر قانونی میباشد[!] و در صورت مشاهده نسبت به اعمال قانون اقدام خواهد شد.ضمن اینکه بطور قطع گذرنامه آندسته از افرادی که از سایر استانها بصورت غیر قاانونی به مرکز آمده اند برای صدور روادید واجد اعتبار نخواهد بود و آیندسته از افراد برای دریافت روادید باید به نمایندکی های جمهوری اسلامی ایران در افغانستان مراجعه نمایند.
سوال: ایشان در خصوص اینکه وزارت کشور برای صدور گذرنامه افراد فوق یک ضرب العجل زمانی اعلام نموده و مقامات افغان نیز در صدد تمدید آن هستند.آیا برنامه ای برای این روند دارد نیز اشاره داشتند:
درخواست صدور روادید بر روی گذرنامه اتباع افغانی غیر قانونی شرکت کننده در طرح سرشماری در مرداد ماه اعلام و مورد موافقت قرار گرفت.از همان زمان نیز مکررا به مقامات افغانی در ایران و افغانستان در مورد فرصت زمانی موافقت مزبور تا پایان سالجاری تاکید گردید. اخیراً در هفته گذشته در ملاقات با وزیر محترم امور مهاجرین افغانستان نیز بر فرصت زمانی موصوف مجددا تاکید شد.این در حالی است که ما برای تسهیل در امر صدور گذرنامه به مقامات افغانستانی پیشنهاد چاپ فوری و یکماهه یکمیلیون چلد گذر افغانستان در ایران را ارائه داده بودیم که مقامات مزبور بنا به دلائلی نپذیرفتند و به کشور دیگری سفارش چاپ دادند.
مع الوصف چون این نوع اقدامات در این سطح مسلماً نیاز به برنامه دارد .لذا زمان اعلام شده در پایان سالجاری قطعی بوده و پس از آن خانوارهای ثبت نام شده در مهلت سر رسید برگه بازگشت باید لزوماً کشور را ترک نمایند و چنانچه مایل به دریافت روادید و اقامت یکساله قانونی در ایران باشد به نمایندگی های ما در افغانستان مراجعه نمایند.
سوال: وی در پاسخ به اینکه وزارت کشور برنامه ای برای هماهنگی با سفارت افغانستان در جهت توزیع به هنگام گذرنامه بین افراد موصوف در دست اجرا دارد نیز پاسخ دادند:
بله طرحهائی بوده که از طریق وزارت امور خارجه و نیز در مذاکرات با مقامات سفارت و وزارت امور مهاجرین به آنان ارائه شده است که تا کنون پاسخی دریافت نشده است.
درباره مجردین= سوال: در مورد مجردین چه برنامه ای تدوین و یا اجراء شده است؟
افراد ثبت نام شده مجرد دارای برگه بازگشت طبق روال جاری از طریق یکی از دو مرز به افغانستان بازگشت می نمایند. این افراد در صورت ورود و اقامت قانونی در ایران، طبق برنامه ریزی که صورت گرفته به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان مراجعه می نمایند. مراجعین در همان روز مراجعه روایدی با سه ماه اعتبار و بدون الزام مسافرت با هواپیما که قبلاً از شروط صدور رواید بود ،دریافت می نمایند.این افراد پس از ورود به ایران به پلیس مهاجرت و گذرنامه استان محل ثبت نام اولیه مراجعه و روادید آنان به مدت 9 ماه تمدید می شود که تا کنون برای حدود 20 هزار نفر از افراد دارند رواید این اقدام صورت پذیرفته است.
سوال: ایشان در پاسخ به این سئوال که آیا این فاصله آماری 160 هزار نفر خروجی و 20 هزار نفر ورودی دلیل خاصی دارد ابراز داشتند:
البته بخشی از آنان تمایل به ورود و اقامت در ایران ندارند. اما بنا به اطلاعات واصله گویا یکی از مهمترین دلائل وجود مشکلاتی در دریافت گذرنامه در داخل افغانستان است که این نکته نیز به مقامات وزارت مهاجرت افغانستان مکررا یاداوری شده است.
جهت مطالعه مشروح مصاحبه، ادامه مطلب را کلیک نمایید ...