سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام مهاجر
لینک های مفید
  • صفحه اصلی
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    خاطره خواندنی از مخالفت با «سیزده بدر»

    مخالفت با سیزده بدر

    مانده بودم که به بچه ها چطوری به فهمانم که وصل به ماه روزه، بهتر از «سیزده بدره»؟

    حالا دخترم که به تکلیف رسیده و چند سالی است الحمد لله با باباش هم سحر است؛ ولی پسرم که هنوز به تکلیف نرسیده چه گونه بی فهمانم ؟

    دخترم که چند روزی، روزه قضایی سال گذشته را پشت سرم کرد و قبل از «سیزده بدر» تمام کرد که بالاخره برویم کوه؛ پسرم که کوله پشتی شو بسته بود برای کوه رفتن.

    حالا درست که از منظر دینی، وصل کردن شعبان به ماه رمضان مستحب است و خوب است؛ ولی بچه ها که این حرف ها سرش نمی شود و تازه برای خودشان کل دلیل دارد از جمله دخترم که می گفت:

    بابا! دگه امسال خیلی مخ مان داغ کرده، از این طرف که تا همین یک روز مانده به ماه رمضان روزه گرفتم، از آن طرف هم که بلافاصله بعد از سیزده ، مدارس حضوری می شود و ماه رمضان هم همان روز چهارده هم سر میرسد و بدتر از آن دو هفته بعدش هم امتحانات شروع می شود!! پس برای رفع خستگی و آمادگی برای درس و امتحان و روزه ، «سیزده بدر» بزنیم برویم کوه!!.

    گفتم: جان بابا ! ما رفتیم کوه، مثل سال 1395، که تو مقلد آیت الله مکارم شیرازی بودی و ایشان هم عید اعلام نکرد؛ تو باید روزه می گرفتی و ما می خوردیم !! نزدیکی های ظهر بود که دایی ات زنگ زد آیت الله مکارم هم عید اعلام کرده است. امروز هم رفتیم کوه و نزدیکی های ساعت10 یا 11 ... اعلام شد که رمضان است، چه کار کنیم ؟ آن وقت میتوانی 61 روز، روزه بی گیری ؟!

    گفت: آخر بالاخره فردا «سیزده بدر» است و یکی از آداب و رسوم کهن ایرانی ها است، خدا قربانش برم، نمی تونیست، ماه روزه را کمی آن طرفتر هول بده !!

    گفتم: دخترم ! خدا که تابع آداب و رسوم ما نیست؛ اصلا خدا پیامبر فرستاد که این آداب و رسوم خرافاتی را از بین بی برد ... همین جان بود که سخن امام رضا علیه السلام به یادم آمد :  رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا  .

    قُلْتُ کَیْفَ یُحْیِی أَمْرَکُمْ ؟؟!

    قَالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا النَّاسَ فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا

     اباصلت هروی گوید امام رضا (ع)  فرمود: خداوند رحمت کند آنکس که امر ما را زنده نماید.

    اباصلت گوید من از ایشان پرسیدم آخر چگونه امر شما را زنده کند؟!؟

    امام  ع فرمود :با فراگیری تعالیم ما و یاددادن و رساندن ان به مردم چرا که اگر مردم محاسن و برتری کلام و روش ما را میدانستند  بدون شک از ما تبعیت میکردند.

    خوب «اگر مردم محاسن و برتری کلام معصومین را میدانستند  بدون شک تبعیت میکردند.» حال اگر محاسن کلام خدا بشنوند که به طریق اعلی تبعیت خواهند نمود.

    جان بابا ! کفار مشرکین هم برای مخالفت شان پیامبر و دستورات خدا همین حرفو میزد:

    وَ إِذا قیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَیْنا عَلَیْهِ آباءَنا أَ وَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لا یَعْقِلُونَ شَیْئاً وَ لا یَهْتَدُونَ[بقره/170]

    و هنگامى‌که به آنها گفته ‌شود: «از آنچه خدا نازل کرده‌ است، پیروى کنید». مى‌گویند: «نه، ما از آنچه پدران خود را بر آن یافتیم، پیروى مى‌نماییم». آیا اگر پدران آنها، چیزى نمى‌فهمیدند و هدایت نمى‌یافتند [باز هم باید از آنها پیروى کنند]؟!

    این « سیزده بدر» نیز از بزرگترین اشتباهات پدران کهن ایران است ...

    شب وقت شام خوردیم؛ دخترم گفت: بابا! غذا برای سحری هم داریم؛ یادت نرود که مرا هم بدار نمایی !!

     


    [ شنبه 101/1/13 ] [ 11:0 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    .: Weblog Themes By WeblogSkin :.
    درباره وبلاگ

    دوستان! چند سالی در کشور خودم به نام افغانستان آواره تر از دیار دگرانم، حال این معنی را بر خویش دارم می­ قبولانم که برای مردم ما هجرت، سفر دور درازی است که انتهای آن محکمه عدل الهی است. لذا هروقت دلم از نا مردمی ها و نامردی های اطرافیان و سران بی سر و حاکمان متعصب سود جویِ کشورم ... می گیرد سراغ « سلام مهاجر » رفته دل نوشته های که قطرات دریای دل گرفتگی های هجران همیشه خانه بدوشی هست را باشما در میان می گذارم . باری عزیزان؛
    این جهان همچون درخت است‏ اى کرام
    ما بر او چون میوه‏ هاى نیم خام سـخـتـگـیرى و تـعـصـب خـامى است
    تا جنینى کار خون آشامى است
    موضوعات وب
    آرشیو مطالب
    امکانات وب


    بازدید امروز: 115
    بازدید دیروز: 171
    کل بازدیدها: 552762
    تماس با ما