سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام مهاجر
لینک های مفید
  • صفحه اصلی
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    در ارتباط فقر و غربت ، سوال این است که فقر غربت آور است یا غربت فقر آور می باشد ؟

     فقر و غربت

     

    #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :


    وَ قَالَ (علیه السلام): الْغِنَی فِی الْغُرْبَةِ وَطَنٌ وَ الْفَقْرُ فِی الْوَطَنِ غُرْبَةٌ.
    دارائی و بی چیزی :و درود خدا بر او فرمود: بی نیازی در غربت، چون در وطن بودن، و تهیدستی در وطن غربت است.

     

    نکته اول :

    گرچند تحمل فقر و زندگی کردن با فقر، سختی های دارد که می باید انسان برای رهای از فکر نماید و تلاش عاقلانه در پیش گیرد؛ ولی خود فقر ، فایده ای که دار این که آدم را با زندگی واقعی آشنا می سازد؛ به قول آن حکیم : « تا وقت که من فقیر بودم، مردم شناختم، وقت ثروت مند شدم، مردم مرا شناخت». لذا آن که آدم اول درد فقر را بچشد و بعدش با تلاش از رهایی یابد، بعد از آن کسانی که از رهی آشنایی و رفاقت به سوی او می آید، دقیقتر دوستان جانی و نانی را می شناسد و با واقعیات زندگی زمانه بیشتر آشنا می شود؛ به همین دلیل است که دانشمندان مهم و مفید، از خانواده فقیر به منصه ظهور میرسند، چون پیامبران.

     

    نکته‌ی دوم:

    مسئله فقر و غنی از نظر اسلام، بسیار مهم است؛ چرا که مال و ثروت و بی نیازی می‌تواند منشأ بسیاری از موفقیت‌ها باشد؛ همان طور که فقر منشأ بسیاری از مفاسد محسوب می‌گردد و این که در حدیث آمده است: «اَلفَقرُ سَوادُ الوَجهِ فی الدَّارَینِ؛ فقر باعث سیاه‌رویی در دنیا و آخرت است»؛ (1) به یک معنی واقعیت دارد. تجربه نشان می‌دهد که ملّت‌های فقیر، خود به خود وابسته می‌شوند و وقتی از لحاظ اقتصادی وابسته شدند، از لحاظ فرهنگی هم وابسته می‌شوند و مفاسد فرهنگ کشورهای غنی به کشورهای فقیر سرایت می‌کند. این کشورها نمی‌توانند استقلال واقعی داشته باشند و به مرور زمان عزّت و آبروی آن‌ها خواهد رفت.

     

    بی تردید، بسیاری از بدبختی‌ها زاییده فقر است. ملّت مستقل و غنی، فرهنگ مستقل دارد؛ لذا اسلام طرفدار غنای جامعه است، نه فقر جامعه. جامعه اسلامی باید غنی باشد. از یک زاویه، برنامه‌های مالی اسلام، مثل زکات برای این است که جامعه اسلامی غنی بشود. لذا به این نکته بایستی توجّه داشت که اسلام به غنای جامعه ارزش قائل است؛ امّا این نکته یک امتیاز و یک ارزش است نه این که تمام ارزش‌ها در این نهفته باشد. در حقیقت، غنای جامعه، ابزاری است تا جامعه اسلامی راه به کمال ببرد. در جامعه اسلامی نباید حتی یک فقیر هم وجود داشته باشد. در این صورت است که می‌توان به ارتقای فرهنگی جامعه امید بست.

     

    اسلام، غنا و ثروت جامعه را به عنوان یک وسیله می‌بیند، نه هدف. اسلام غنا را برای این نکته می‌پسندد که جامعه مهذب و آبرومند و با شرافت باشد و مفاسد فقر، مثل دزدی، رشوه خواری، بیکاری و پیامدهای این گونه‌ای از جامعه کنده شود.

     

    نکته‌ی سوم:

    غنا و فقر در اسلام، دارای یک مفهوم عامی است که مهم‌ترین آن غنا و فقر روحی و اخلاقی است. غنای واقعی، غنای نفس است: «وَ لاَغِنی کَغَنَی النَّفس». (2)

     

    روح انسان باید سیراب باشد؛ اگر روح شخص تشنه باشد، حتی اگر تمام دنیا را به او بدهید، باز به اموال دیگری چشم طمع دارد.

     

    ---------------------------------------

    پی‌نوشت‌ها:

    #نهج_البلاغه ، #حکمت 56

    1. بحارالانوار، ج 69، ص 30.

    2. میزان الحکمه، ج 7، ص 510.

     

    منبع: گفتار معصومین (علیهم السلام)، جلد سوم (درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی)، گردآوری: سید محمد عبدالله ‌زاده، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب (علیه السلام)، چاپ سوم (1394).



     


    [ پنج شنبه 102/1/31 ] [ 6:28 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    ارکان هدایت افتاد

    شهادت ارکان هدایت تسلیت
    *
    سیلاب خون که در دامن محراب جاری شد، ارکان هدایت نیز فروریخت؛ به قیمت رستکاری امیرالمؤمنین(علیه السلام).
    او خود به تنهایی همه ارکان هدایت بود که در خون افتاد و حالا «#ابوتراب» در بستر خاک آرمیده. او که خودشیداوار در آغوش کعبه طلوع کرد، حالا از فراز شانه های محراب قصد غروب نمود و در خاک آرمید و فرمود: «#فُزتُ بِربِّ الکَعبة»، یعنی که #شهادت_رستگاری می آورد.
    امروز دیگر خورشید سیمایش از افق نگاه یتیمان چشم به راه کوفه غروب کرده است.
    از امشب دگر دستی حلقه دروازه ای مسکینان شهر را نمی جنباند. نان و خرما دلتنگ شانه های علی و کوچه های دلتنگ خش خش نعلین اویند. حلقه دروازه ها در هجر هُرم دستان او تب کرده اند. نخل ها نشنیدن مناجاتش را عزا گرفته اند و چاه نشنیدن اسرار گداخته دلش را .
    این مصیبت عظمی به امام زمان (عجج) و تمام رهروان حضرت تسلیت باد.

    [ چهارشنبه 102/1/23 ] [ 6:55 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]

     

    #روزطبیعت_آسمانی_یا_طبیعت_خاکی

    امروز را میتوان روز امتحان الهی محسوب نمود. چه کسانی از سر سفره مهمانیِ خدای مهربان بلند می شود و بخاطر خوش گذرانی چند ساعته ای #سیزده_بدر_خرافاتی، برای چند لحظه خاکبازی از خوان خدای مهربان بلند شده خشم مجازات الهی را با 61روز کفاره یا کفاره جمع بخاطر افطار به حرام به جان می خرد؛ یا از جان و دل می بندند و #صوم_و_روزه را سپر آتش روز جزا قرارداده(2) پای سفره #معنوی_الهی نشسته با وجدان آرام و قلب مطمئین رضایت خدای سبحان را کسب می نماید ؟

    قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ( صلى الله علیه و آله ) : " الصَّوْمُ جُنَّةٌ مِنَ النَّار " 1 2 .
    --------------------------------ا

    1. أی أن الصوم حِجَابٌ مِنَ النَّارِ .
    2. من لا یحضره الفقیه : 2 / 74

     


    [ یکشنبه 102/1/13 ] [ 9:45 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    با سلام و عرض تبریک #بهارقرآن
    بهار قرآن مبارک
    با امید و غفران خدای مهربان؛ دست به دعا و توبه و انابه برداریم به درگاه خدای سبحان که از تقصیرات و #تعصبات جاهلانه مان درگذرد و ما ملت پراکنده را اتحاد همدلی عنایت نماید تا ملت شویم، صاحب خاک و خانه و عزت شویم. به جای کوبیدن به طبل #تعصبات_کورِقومیت_و_مذهب، عاقیلانه بیندیشیم و #توبه کنیم از گناه #نژاد_و_مذهب_گرایی، دوری بجوییم و #ملت شویم، #ملت ... .

    *?? #امیرالمؤمنین علی علیه السلام ??
    ?? وَ قَالَ (علیه السلام): عَجِبْتُ لِمَنْ یَقْنَطُ وَ مَعَهُ الِاسْتِغْفَارُ

    *?? استغفار ??

    و درود خدا بر او فرمود: در شگفتم از کسی که می تواند استغفار کند و ناامید است.

     


    [ شنبه 102/1/5 ] [ 9:0 صبح ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]


    .: Weblog Themes By WeblogSkin :.
    درباره وبلاگ

    دوستان! چند سالی در کشور خودم به نام افغانستان آواره تر از دیار دگرانم، حال این معنی را بر خویش دارم می­ قبولانم که برای مردم ما هجرت، سفر دور درازی است که انتهای آن محکمه عدل الهی است. لذا هروقت دلم از نا مردمی ها و نامردی های اطرافیان و سران بی سر و حاکمان متعصب سود جویِ کشورم ... می گیرد سراغ « سلام مهاجر » رفته دل نوشته های که قطرات دریای دل گرفتگی های هجران همیشه خانه بدوشی هست را باشما در میان می گذارم . باری عزیزان؛
    این جهان همچون درخت است‏ اى کرام
    ما بر او چون میوه‏ هاى نیم خام سـخـتـگـیرى و تـعـصـب خـامى است
    تا جنینى کار خون آشامى است
    موضوعات وب
    آرشیو مطالب
    امکانات وب


    بازدید امروز: 240
    بازدید دیروز: 227
    کل بازدیدها: 550595
    تماس با ما