سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلام مهاجر
لینک های مفید
  • صفحه اصلی
  • ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    اهمیت و اعمال شب عید فطر  

    ضمن عرض تبریک و تهنیت پیشاپیش عید سعید عرفانی فطر.

    تذکراً چند نکته در اهمیت و اعمال این شب با عظمت  به عنوان عیدی خدمت شما روزه دارانِ متدین ارائه شده است. (التماس دعا)

          حسن بن راشد می گوید از حضرت سوال کردم: فدایت شوم مردم مى‏گویند: آمرزش و مغفرت بر کسى که ماه رمضان را روزه گرفته در شب قدر نازل مى‏شود. آیا این کلام صحیح است؟

    حضرت فرمودند: اى حسن، کارگر وقتى از عملش فارغ شد اجرتش را مى‏دهند و پایان عمل صائم، شب عید است بنا بر این در شب عید ، مغفرت و آمرزش که پاداش روزه‏داران است نازل مى‏شود.

    عرض کردم: فدایت شوم، چه عملى سزاوار است در این شب انجام بدهیم؟
    حضرت فرمودند: وقتى آفتاب غروب کرد غسل کن و بعد از خواندن نماز مغرب دو دست را بلند کن و بگو:
    « یَا ذَا الطَّوْلِ یَا ذَا الْحَوْلِ یَا ذَا الْجُودِ یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِهِ وَ اغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ عَلَیَّ وَ نَسِیتُهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتَابٍ مُبِینٍ ».
    سپس به سجده برو و صد مرتبه بگو
    : « أَتُوبُ إِلَى اللَّهِ». بعد حوائج خود را از خدا بخواه.

    احیاء شب عید فطر
    رسول خدا ص فرمود: کسی که شب عید فطر را زنده بدارد ، روز که تمام قلب ها بیمیرد ، هرگز قلب او نمیرد [1].

    توصیه ی از علی ع
    سفارش میکنم بشما اى بندگان خدا به پرهیزگارى و ترس از خدا و غنیمت شمردن اطاعت فرمان او تا آنجایی که توانائى دارید . در این چند روزى زندگانی دنیا فانى مى‏ شود و مهیا نمودن کردار نیک براى امر عظیمى که بعد از مرگ شما پیش می آید ، امر میکنم شما را که واگذاری دنیائى که شما را ترک خواهد کرد ، هر چند دوست نمی دارید رهایش کنید. جسم و جان هاى خود در راه تحصیل آن فاسد می کنید. و دوست دارید تجدید آن را . بنا بر این شما مانند سواره‏هااى هستید که راهى را مى‏ پیمایند و بسرعت گذر کرده و بسوى هدف و نشانه‏اى مى‏روند که سرعت آنان طوریست که گویا به آن هدف رسیده‏ اند کسى که به سوى هدف و مقصدى مى‏رود مگر چقدر امید دارد که بماند تا به مقصد رسد ؟ کسى که یک روز را به آخر نمى‏ رساند و مرگى زودرس به سراغ او مى‏آید ، چقدر امیدوار است که در دنیا بماند . پس برای رسیدن به آن به یک دیگر پیشى نگیرید. عزت و افتخار دنیا ، زینتها و نعمت‏ هاى آن شما را به شگفت در نیاورد ، سختىی ‏ها و بدیهاى دنیا شما را بجزع نیاندازد ، زیرا عزت دنیا تمام مى‏ شود و نعمتش واژگونه‏گردد و سختی هاى دنیا نابود می شود و دورانش به آخر می رسد.
    [2]


    [1] . عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِکٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‏ مَنْ أَحْیَا لَیْلَةَ الْعِیدِ لَمْ یَمُتْ قَلْبُهُ یَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوب‏ (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص: 76)

    [2] ... « أُوصِیکُمْ عِبَادَ اللَّهِ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ اغْتِنَامِ طَاعَتِهِ مَا اسْتَطَعْتُمْ فِی هَذِهِ الْأَیَّامِ الْخَالِیَةِ الْفَانِیَةِ وَ إِعْدَادِ الْعَمَلِ الصَّالِحِ لِجَلِیلِ مَا یُشْفِی بِهِ عَلَیْکُمُ الْمَوْتُ فِی أَمْرِکُمْ بِالرَّفْضِ لِهَذِهِ الدُّنْیَا التَّارِکَةِ لَکُمُ الزَّائِلَةِ عَنْکُمْ وَ إِنْ‏ لَمْ‏ تَکُونُوا تُحِبُّونَ‏ تَرْکَهَا وَ الْمُبْلِیَةِ لِأَجْسَادِکُمْ وَ إِنْ أَحْبَبْتُمْ تَجْدِیدَهَا» (طوسى، محمد بن الحسن، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ، ج:1 ص: 381 ، مؤسسة فقه الشیعة – بیروت، 1411 ق.  


    [ شنبه 91/5/28 ] [ 2:29 عصر ] [ 1000Hasani ] [ نظرات () ]
    .: Weblog Themes By WeblogSkin :.
    درباره وبلاگ

    دوستان! چند سالی در کشور خودم به نام افغانستان آواره تر از دیار دگرانم، حال این معنی را بر خویش دارم می­ قبولانم که برای مردم ما هجرت، سفر دور درازی است که انتهای آن محکمه عدل الهی است. لذا هروقت دلم از نا مردمی ها و نامردی های اطرافیان و سران بی سر و حاکمان متعصب سود جویِ کشورم ... می گیرد سراغ « سلام مهاجر » رفته دل نوشته های که قطرات دریای دل گرفتگی های هجران همیشه خانه بدوشی هست را باشما در میان می گذارم . باری عزیزان؛
    این جهان همچون درخت است‏ اى کرام
    ما بر او چون میوه‏ هاى نیم خام سـخـتـگـیرى و تـعـصـب خـامى است
    تا جنینى کار خون آشامى است
    موضوعات وب
    آرشیو مطالب
    امکانات وب


    بازدید امروز: 60
    بازدید دیروز: 77
    کل بازدیدها: 549410
    تماس با ما